TOGO JUNGLE CHALLENGE 2017 | 22 nov 2017 tem 2 dec 2017

Introductie

Togo Jungle Challenge is hét ultieme mountainbike avontuur in het Zwarte Continent. 150 Deelnemers, spectaculaire routes doorheen de bergachtige Togolese jungle en smalle paadjes door de groene tunnels in Beninese teak- & palmwouden. We steken rivieren over met houten pirogues, nemen een duik in de warme tropische oceaan, delen belevenissen aan het kampvuur en bouwen een cocktailparty op de prachtige palmstranden van Grand-Popo, Benin.

_SOL6252

Met een gemiddelde afstand van 85km per dag is het voor elke goed getrainde fietser mogelijk deze challenge tot een goed einde te brengen. Een goede gezondheid en de juiste voorbereiding kunnen je al een heel eind op weg helpen.

We willen de nadruk leggen op fun, teamspirit en avontuur.
Snelheid staat bij ons dus niet centraal. Enerzijds is de tocht op zich al een uitdaging en anderzijds zit het competitie-element eerder in het opvolgen van vastgelegde waypoints. Hierdoor krijgt iedereen de kans om op een onvergetelijke manier kennis te maken met de adembenemende landschappen en het warme gevoel van Afrika.

De challenge start in Togo en verloopt voor het grootste deel in deze parel van Afrika. De bevolking is er extreem vriendelijk en gastvrij, het klimaat is er tropisch, de pistes van een uitzonderlijke schoonheid en de vele berglandschappen adembenemend. Qua decor vergelijk je Togo het best met scenes uit “Gorilla’s in de mist” in de Rwandese heuvels.

De laatste 2 dagen van de challenge rijden we op Beninees grondgebied. Schitterende tracks door de overwegend vlakke brousse, pistes van rode aarde, mangrove, savanne, primitieve hutjes, en de alomtegenwoordige voodoo, Afrikaanse magie. Onze finish vindt plaats op de witte, met kokospalmen bedektezandstranden van Grand-Popo.

_SOL5681

Avontuur met een grote “A” gegarandeerd!