TOGO JUNGLE CHALLENGE 2017 | 22 nov 2017 tem 2 dec 2017

Feedback

2016 E. Dorenbos ( NL) Thanks for the well-organized Togo Challenge 2016! A very special encounter with the real Africa in the country of Togo. Wonderful bike trails through the stunning nature with nice people and touching children. Great food, which is important to accomplish the heavy racing. The programming assures that the finish line can be achieved. However ‘pre-training’ is required. Greetings MTB A-Selection Team Eclips Assen (NL)

2016 C. Raaymakers ( NL) Dank voor het geweldige avontuur dat we door jullie hebben mogen beleven. Jullie hebben de perfecte formule gevonden: een serieuze fysieke uitdaging waarbij m.n. de (Afrika) beleving voorop staat. Jullie hebben mijn inziens de ideale balans gevonden tussen afzien, plezier, avontuur, professionaliteit, verzorging en gezelligheid. Dit alles perfect georkestreerd en georganiseerd! Chapeau!! Ik heb genoten van de mooie routes, het land, het volk en ook van de passie en plezier waarmee jullie team zich heeft ingezet om de ervaring te ‘boosten’. Hulde aan het team! Als kers op de taart heb ik onlangs ook het fantastische fotoboek mogen ontvangen. Hierdoor kan ik tot in lengte van dagen nog kan nagenieten van deze bijzondere tocht. Dank, all-the-best en mogelijk tot ziens bij een volgend avontuur!

2015 W. Vandenbroucke ( BE)  Special thanks to the crew: excellent job done. Top organisation ! Brilliant experience. Thank TJC for everything: the experience, the organisation, and the company. TOP !!!!!!!

2015 R. Haesevoets “Travel is the only thing you buy that makes you richer”: dit geldt zéker voor TJC! Het was een fantastische ervaring, georganiseerd door een geweldig team. Bedankt voor alles!

2015 Vincent Rius Dank aan iedereen die dit onvergetelijk avontuur heeft mogelijk gemaakt. De beste manier om een continent te leren kennen.

2015 K. Willems ( BE) This was such a MAGNIFICENT and truly AMAZING experience !! Anyone who wants to see the “real” Africa, combined with a great cycling adventure: only one address … ! Many many thanks for the outstanding organisation !!

2015 B. Hermann ( Germany) Epic ride, great organization, fun riders! Huge thanks to everyone for making this an amazing experience… And for translating bits and bobs into English. I’m feeling honored to be part of your first truly international team to enter the TJC and can only recommend it to anyone considering it. You guys rock! Thumbs up 😉!

2015 W. Bruynseels In naam van alle Sjotbikers kan ik alle bovenstaande commentaren alleen maar beamen. Dit was gewoonweg een geweldige ervaring die we zeker nooit gaan vergeten. Het was TOP . En wat jullie crew betreft. Die is gewoon subliem. Bedankt om erbij te mogen zijn.

 

2014 F.Prudhomme, BE
Ik wil van deze gelegenheid nog eens gebruik maken om jullie van harte te bedanken voor dit onvergetelijke avontuur, dat voor de rest van mijn leven in mijn geheugen en hart gebrand is. Het was ongetwijfeld de meest memorabele reis die ik tot op heden meegemaakt heb, desondanks het feit dat ik al veel gereisd heb ineen groot aantal landen. De combinatie van het avontuurlijke, de fysische uitdaging, het contact met de plaatselijke bevolking, de prachtige landschappen, het mountainbiken op zich en de interactie met de super organisatie waar jullie zeer fier mogen op zijn, hebben dit allemaal tot een ‘trip of a lifetime’ gemaakt.

Gert had het tijdens het voorbereidingsweekend en ook daarna over een life changing experience en toen begreep ik niet helemaal wat hij hiermee bedoelde. Nu wel!
Sinds mijn terugkeer denk ik heel vaak aan de Togo Jungle Challenge en beelden van wat ik heb gezien komen en gaan constant in mijn hoofd. Het aanpassen aan het dagelijkse leven hier loopt zelfs moeilijker dan voorzien…. de ervaringen die ik ginder opgedaan heb doen mij een aantal zaken in vraag stellen over de reden of het doel van bepaalde levensbeslissingen hier…. werk, geld, materialisme, luxe, comfort…. dit blijkt allemaal plots van minder belang.
Na de rit van 115km met de meeste hoogtemeters had ik Gert al verteld dat dit een van de mooiste dagen van mijn leven was. Ik had een aantal objectieven die ik gehaald heb. Het is natuurlijk zo dat als alles meezit zoals dat bij mij het geval was (conditie was goed, geen lichamelijke ongemakken behalve zadelpijn, geen materiaalpech, geen zware valpartijen, geen last van het klimaat, …), je alleen maar het positieve ziet, en dat is dan ook hetgene wat bijblijft. Maar ik kan in elk geval terugkijken op een avontuur waarbij me enkel superlatieven te binnen schieten en rondom mij zal iedereen het weten. Nogmaals bedankt voor jullie inzet, omkadering en vooral voor het het prachtige cadeau dat jullie me gegeven hebben via dit hele avontuur!
 
2014 J.Maas, BE
het was een fantastische reis, sportief, cultuur, natuur en natuurlijk alle toffe mensen dat je hier leert kennen !! Iedereen nogmaals bedankt die dit mogelijk gemaakt hebben !!!!
 
2014, D.Reynders, BE
Jullie hebben ons een enorm avontuur bezorgd, elke dag opnieuw! Ik ben nog steeds aan het nagenieten. Dit is een aanrader voor iedere mtb’er.
 
2014 W.Koeleman, NL

Zonder jullie was dit allemaal nooit mogelijk geweest. Jullie hebben gemaakt dat wij op deze bijzondere belevenis en ervaring hebben mogen ontvangen.

Lof voor de manier waarop het is georganiseerd en lof voor de wijze waarop je in een land waar je in mijn overtuiging weinig aan het locale toeval kan overlaten een grote groep mensen door Africa hebt geloodst. En fraai om te zien dat jullie alle rust kunnen bewaren en daarmee controle over de situatie uitstralen in situaties die soms toch vervelend en misschien wel precair zijn. En geweldig hoe jullie van vaak toch de beperkingen waarin je een week lang opereert een fantastische beleving weten te maken!! Dank voor deze onvergetelijke dagen!!!
 
2014 E.Prijden, NL 

Nogmaals dank voor het mooie avontuur en de mogelijkheid om een bijzonder stukje Afrika te zien. Zonder de geweldige organisatie was dat niet mogelijk geweest. Chapeau!

2014 J. Van Grinsven, BE
Langs deze weg wil ik dan nog even gebruik maken om jullie nog eens extra te bedanken voor de kans die jullie mij gegeven hebben om dit Avontuur met grote A mee te kunnen maken. Ikzelf heb hier echt een gans jaar heel intens naartoe geleefd, en mijn omgeving weet dit maar al tegoed. Zij weten echt wat dit voor mij betekend heeft. Bedankt!

2014 P.Deganck, BE
Nog een dikke merci van opi, en ik zie jullie zeker nog eens terug op de voorstelling van TJC 2015Ook ik heb ten volle genoten (en af en toe ook wel eens afgezien) tijdens dit unieke evenement. Globaal beschouwd ben ik van mening dat jullie dit evenement bijzonder goed hebben georganiseerd. Zeker als men de beschikbare faciliteiten en werkwijze ter plaatse in acht neemt. Jullie gaven blijk van goede voorbereiding en professionele aanpak. Jullie houding en attitude is tov iedereen spontaan, eerlijk en steeds correct wat tijdens dergelijk evenement met zoveel deelnemers met uiteenlopende karakters niet altijd evident is. Jullie allen bezorgden ons een avontuur wat wij nog lang zullen meedragen en tevens zullen uitstralen naar onze vrienden en kennissen. Mede hierdoor was ook de algemene sfeer in de groep opperbest genietbaar gebleven tot de laatste dag. Nog eens mijn hoed voor jullie allemaal en ik zie er naar uit om bij leven & welzijn ooit nog eens met jullie voor dergelijk evenement te kunnen optrekken.

2014 Gurkan, TR

And also thank you for the whole organization. At the beginning it was a biking experience in Africa for me. Now it became a real Africa experience that no one can have, as a tourist with a car. I really appreciate your hard working there.

2014 D.Rosseel, BE 

Bij deze wou ik jullie nog eens bedanken voor het prachtig avontuur dat we mogen beleven hebben. Dit zal me zeker de rest van mijn leven bijblijven.
Ik heb niet alleen genoten van de prachtige mtb tracks maar ook van alle gebeurtenissen er om heen. Togo Jungle Challenge was dan ook meer dan geslaagd.
Ook een dikke proficiat aan alle medewerkers die altijd voor je klaar stonden en altijd in alle omstandigheden heel vriendelijk waren . Wegens omstandigheden heb ik 1 rit niet kunnen beëindigen ,op weg naar golden eye, maar in ruil heb ik een prachtige avond beleefd met de mensen van checkpoint 2 en 3 waardoor er de rest van de ritten een fantastische band ontstaan is.
Deze organisatie was af !! Proficiat !!
 
2014 L.Nulens, BE 

Voor mij was deze reis zowel op fysiek vlak en mentaal een avontuur dat ik mij heel leven lang zal herinneren. Een ervaring die ik iedereen wil aanraden. De gps tracks zijn goed te volgen ook voor mij als geen gps gebruiker op de fiets. Het eten was gewoon geweldig, ieder dag voor zoveel mensen eten maken, ruim genoeg , lekker en verzorgd proficiat. Graag wil ik Gert en Elisabeth bedanken voor het vele werk dat ze erin gestoken hebben om het welslagen van deze reis. Ook een dikke proficiat voor het hele team dat zich inzet voor de deelnemers, zonder deze mensen is het niet mogelijk zoiets unieks te beleven hartelijk bedankt allemaal. Nog veel geluk met de volgende editie van Togo Jungle challenge 2015..

2014 P.Sarens, Grimbergen

Een gemeende proficiat voor het vlotte ‘afrikaanse’ verloop van deze schitterende uitdaging. We hebben het zwarte continent van zeer dichtbij mogenervaren ,iets wat de meeste dagdagelijkse toeristen niet kunnen of durven meemaken. Ik heb in elk geval de smaak te pakken en zal in de toekomst zeker opnieuw aan zulke evenementen deelnemen

2014 Rik en Martine, NL 

Wij hebben giga genoten van de reis. Allemaal top geregeld. Nogmaals bedankt en wie weet tot ziens.

 
2014 D.Janssen Zutendaal, BE

 Nog bedankt voor de zeer mooie reis en het fijn gezelschap. Het verblijf in Togo zal mij altijd bijblijven. Ik heb volgende week al een afspraak met enkele potentiële deelnemers voor jullie volgende editie, die ik met plezier zal overtuigen om effectief in te schrijven.

Naast de onvergetelijke ervaring, inspirerende ontmoetingen met de plaatselijke bevolking en heel leuke etappes, heb ik tevens de organisatie gewaarderd.  Van regeling voor fietsafgifte in Zaventem, begeleiding bij aankomst in Lomé tot vertrek in Cotonou, bivakuitrusting, ravitaillering aan de CPs, fietsherstellingsservice en medische ondersteuning, tot visumafhandeling aan grens en vele andere grote en kleine besognes, was alles pikfijn georganiseerd. Iedereen apprecieert dit natuurlijk volgens zijn/haar eigen behoeften en verwachtingen, maar persoonlijk – ook oordelend naar wat ons klein groepje van medefietsers daarover meende –  waardeerde ik ten zeerste de persoonlijke bezorgdheid en betrokkenheid van de organisatie dat alles vlot zou verlopen.  Platvloers zou men kunnen zeggen dat dit natuurlijk deel uitmaakt van de prijs.  Op basis van andere ervaringen, waar de organisatie ondanks de prijs veel meer “hands off“ was (vaak een eufemisme voor “deelnemers trekken hun plan wel”), weet ik dat de correlatie prijs/organisatie relatief is en dat veel afhangt van de persoonlijke instelling van de verantwoordelijken.  Goede begeleiding en organisatie waren voor mij cruciale punten en u heeft mij daarin uitermate positief verrast.

Deelnemer editie 2013

TJC was en is voor mij een onvergetelijke ervaring geworden. De wijze waarop we door dit avontuur gewandeld zijn, is een episch episode in mijn leven. Daar wil ik jullie graag voor bedanken. Jullie mogen trots zijn op wat er neer gezet is! In de toekomst zal het zeker voorkomen dat er deelnemers zijn die door mij geënthousiasmeerd zijn. Daar kan je op rekenen!!

W.Derksen, zaakvoerder TrendCompany

Onze tocht door Togo en Benin is reeds veertien dagen geleden. Meestal ebben herinneringen langzaam weg. Hier niet, elke dag herbeleef ik Afrika, zwart Afrika, de kleurrijke armoede, het optimisme van zijn bewoners, het onvergetelijke landschap. En vooral, het parcours waarvoor elk MTBer in extase van komt. Nogmaals mijn dank. En een proficiat voor de zeer vlot lopende organisatie. Ik had me zeer goed voorbereid, super getraind, etc. Allicht danzij die goede conditie ben ik er in geslaagd het parcours uit te rijden met mijn schouder en sleutelbeen in paraplu-stand. Ook daar mijn dank voor uw goede begeleiding via de medische equipe!
 
P. Van Roosbroeck

Bedankt voor het fantastisch avontuur dat ik dankzij jullie team heb kunnen meemaken. Het was een avontuur met de grote “A”, echt Afrika voor een liefhebber van het onverwachte.

 R. Geurts , zaakvoerder Geurts Car Center

Het was genieten van topmomenten. Tegen iedereen in Vlaanderen willen we zeggen: Neem deel aan de Togo Jungle Challenge! De race verschaft het lichaam zuurstof: fysiek en mentaal!

P. Ryheul en A. De Wispelaere

Ondanks mijn korte ervaring met TJC 2013 (amper 3 dagen) heb ik erg genoten! Ik vond de organisatie gewoon TOP. De fietsroutes waren fenomenaal MOOI! Een fantastische CREW waar je alles kon aan vragen! Telkens was er voldoende eten en drank zowel in de bivak’s als aan alle check-points. Dat de tent de eerste avond al klaarstond bij aankomst, was ook een geweldige mooie service! Ik kwam in die drie dagen niets tekort! Ik verlang ernaar om volgend jaar opnieuw mee te doen!

Sin Yin Ip

Ik wil jullie bedanken en feliciteren voor jullie 1ste editie “Togo Jungle Challenge”. De nimmer afnemende inzet van jullie beiden gaf me elke dag meer energie dan die Energy drinks 😉 En jullie lach en applaus bij de aankomst meer recup dan gelijk welk drankje. Buitengewoon mooie MTB routes en slaapplaatsen. Je ervaart gewoon dat hier goed over nagedacht is om enig toeval zo veel mogelijk uit te sluiten. Ik ben blij dat ik erbij was en mijn enthousiasme zal dat van jullie verder verspreiden. Nog heel veel succes met de volgende edities en het ga jullie goed. Tot een volgende keer!

 K. Smet, Zaakvoerder CooK4U 

Fantastische nasmaak resteert!

S. Kips, zaakvoerder ask-architectenbureau 

Mijn persoonlijke dank aan Gert en Elisabeth voor dit, voor mij, onvergetelijk evenement. De 2 meest intensieve weken van mijn leven. Ik ben dan ook boekhouder, dus eigenlijk verder een redelijk rustig leven natuurlijk.

W. van Gastel, boekhouder. 

Merci voor dit prachtige MTB-avontuur!

G. Claes uit Mol, proces operator Sibelco 

Op en top professioneel! De challenge is niet zomaar een sportieve uitdaging, maar een echte totaal ervaring. Het resultaat van vele voorbereidingen was een africa experience in al zijn facetten : grindpistes, wandelpaadjes, rivieroversteken, gammele brugjes, doorheen minuscuule dorpjes, palmeraies, teak plantage, langs (en over) een meer, over de top van Mont Kotou. Dat laatste deed denken aan Mille Collines. De 570km over 7 dagen aan gemiddeld zowat 300 hoogtemeters is op zich zeer doenbaar. Maar de tropische hitte tot 40C geeft dit alles een totaal andere dimensie. Zoals ook de muggen, de wondjes die direct ontsteken en de constante dreiging van diaree. Gelukkig was er het team: als relatief onbekenden hebben we 7 dagen elkaar schitterend gesteund. Gebroken ketting, diarree, zadelpijn, verbrande huid, tentjes opzetten, het levensnoodzakelijke eten en drinken, het juiste tempo, de valpartijen, … alles hebben we samen rustig opgelost. Gert en Elisabeth nogmaals bedankt voor jullie ondernemerschap en flexibiliteit. Zeker tot nog eens…

T. Debusschere, CEO Deceuninck 

Na een 2-tal weekjes afkoelen in de Belgische kou, komt effectief het besef wat we allemaal meegemaakt hebben: enorm afzien op de fiets door de hitte, zadelpijn, prachtige natuur, steeds vriendelijke bevolking, die weinig bezitten maar vermoedelijk veel gelukkiger zijn dan ons! Als men mij vraagt hoe het geweest is (en dat is ondertussen misschien wel honderd keer gebeurd) vertel ik altijd dat dit de meest intense vakantie was ooit beleefd, afgezien met het fietsen, maar zo verrijkend naar klimaat, mensen en sfeer (TAB). Ik wil jullie hiermee hééééél fel bedanken voor deze prachtige reis!!!

T. Boiserie, technieker 

Een geweldig avontuur en prachtig team.

R. Goormachtig, facility manager bij Studio 100 

Bangelijke reis, toporganisatie! Bedankt voor deze onvergetelijke belevenis!!

L. Dejongh, student 

Gert, Elisabeth, en de hele staf vrijwilligers, het was een hele uitdaging voor ons, deelnemers maar des te meer voor jullie. En ach, perfectie bestaat niet en tegenslag is een soort opportuniteit Zeer moe maar ontzettend voldaan en een camion (sic) vol ervaring rijker: DANKJULLIEWEL !

G. Troffaes, risk & fraud manager KPN group 

Honderd kilometer ginds is niet te vergelijken met honderd kilometer hier. Er waren ritten, waarbij we bijna 2.000 hoogtemeters moesten overwinnen. Er waren de hitte (tot 45 graden), de hoge vochtigheidsgraad en het overnachten in tentjes. Dat alles vreet aan je reserves. Maar al bij al is het heel goed meegevallen. Ik heb ontzettend veel gezien. Vooral het cultuurverschil met hier zal me bijblijven. De mensen hebben daar weinig of niets, maar zijn zielsgelukkig. De mensen zijn er super vriendelijk en de vrolijkheid bij de kinderen is pakkend. Als je dat vergelijkt met hier…”

T.Beckers, IT specialist 

Aan organisatie en medewerkers, bedankt voor het harde werk, het was fantastisch!

P. Callant, zaakvoerder restaurant De Kruier 

Ik wil jullie alvast nog eens bedanken voor deze mooie reis, het was een prachtig avontuur met zijn ups en downs voor iedereen denk ik ( ziek en uitputting ) maar het was een ongelooflijke ervaring waar we nog jaren zullen over napraten.  Doe zo verder met jullie organisaties want het is echt uniek.

D. Volders, Inspecteur 

Priceless! Thx voor het bangelijke avontuur!

K. Dries, zaakvoerder Multimedi