TOGO JUNGLE CHALLENGE 2017 | 22 nov 2017 tem 2 dec 2017

Charity

SOS Kinderdorpen : een thuis en een toekomst voor elk kind

Wereldwijd staan miljoenen kinderen er helemaal alleen voor. Kwetsbare kinderen die in hun jonge leventje vaak traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt. Wereldwijd wonen er zo’n 78.000 van die kinderen in één van de 523 SOS Kinderdorpen. Ze leven er in één van de familiehuizen, samen met SOS broertjes en zusjes, bij een SOS moeder. Dag in, dag uit staat zij voor hen klaar. De SOS moeder staat er niet alleen voor. De kinderen worden ook begeleid door een team ervaren medewerkers. Zij kennen het persoonlijke verhaal van alle kinderen en ontwikkelen samen met elk van hen een echte aanpak op maat.

Dankzij een actie van Bioracer, onze partner, haalden deelnemers en organisatoren tussen 2012 en 2016 meer dan 130 000€ op ten voordele van SOS Kinderdorpen Togo en Benin. Deelnemers kregen de mogelijkheid om een fietsoutfit met het logo van de Togo Jungle Challenge te bestellen en deze bovendien laten te personaliseren met hun eigen opschriften of logo’s. De betaling van de outfits deden ze rechtstreeks op het rekeningnummer van SOS Kinderdorpen. Het volledige bedrag werd telkens aan de finish in Grand-Popo (Benin) officieel overhandigd aan de directeur van SOS Kinderdorpen en werd gebruikt voor de financiering van een vaccinatie-programma in het Moeder-Kind hospitaal in Kara,de bouw van een medische post in Dapaongen de uitbreiding van een school in het noorden van Togo.

Hoe kan jij vrijblijvend helpen als deelnemer van Togo Jungle Challenge?

Samen met onze partner Bioracer hebben we beslist om elke deelnemer 1 gratis exclusief Togo Jungle Challenge fietstruitje aan te bieden.

Wens je hierbij hetzelfde fietsbroekje aan te kopen of nog een extra shirt dan zal de opbrengst hiervan gaan naar de ondersteuning van verschillende families in zelfredzaamheid in Togo en/of Benin. We spreken dan meestal over families waar de moeder er alleen voor staat voor de opvoeding van de kinderen, maar dat met zeeeer beperkte middelen. Om te voorkomen dat de kinderen alleen komen te vallen, steunt SOS deze families. Door de moeder bijvoorbeeld een naaimachine te geven, zodat ze kleren kan maken en deze te verkopen. Ondertussen zorgt SOS ervoor dat de kinderen naar school kunnen gaan. Binnen het programma werden er zo al heel wat families zelfredzaam gemaakt.
Waar er de voorbije jaren vaak gewerkt werd rond materiële zaken (die uiteraard wel een effect hebben op de mensen), is er nu dus de nood naar financiering om direct te helpen. Het ingezamelde bedrag zal tijdens de officiële slotceremonie (december 2017) op het strand van Grand popo overhandigd worden aan een afgevaardigde van SOS kinderdorpen. Jaarlijks wordt er een verslag aan ons bezorgd waarin word toegelicht waaraan de verworven fondsen werden besteed.

Via deze link http://www.bioracer.be/nl/mybioracer/?r=fGGXnUjzKb kom je terecht op de webshop van Bioracer waar je de exclusieve Togo Jungle Challenge merchandise kan aankopen.

De laatste bestelling kan geplaatst worden op 1 september 2017. 

Alle shirts zullen enkele weken voor de challenge uitgeleverd worden aan alle deelnemers samen.

Alvast heel erg bedankt voor jullie steun.